به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حوزه نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر، حجتالاسلاموالمسلمین معزی، در این نشست ضمن تبیین وظایف و عملکرد شورای فرهنگی جمعیت، بر اهمیت تعامل مستمر بخشهای متعدد جمعیت هلال احمر در اجرای برنامههای فرهنگی با این حوزه تأکید کرد.
در این نشست که با محوریت بررسی نقش آفرینی جمعیت هلال احمر برگزار شد، نماینده ولی فقیه، شورای فرهنگی راسیاستگذار برنامههای فرهنگی در جمعیت هلال احمر دانست و ابراز امیدواری کرد این شورا بتواند زمینه تعالی و ترقی جمعیت هلال احمر در عرصه فرهنگ دینی را فراهم سازد.
حجتالاسلاموالمسلمین معزی با بیان اینکه متولی امور فرهنگی در جمعیت هلال احمر حوزه نمایندگی ولی فقیه است، یادآور شد که هدایت و نظارت بر مجموعه اقدامات و فعالیتهای جمعیت هلال احمر به منظور رعایت اصول و اهداف عالیه و انطباق آن با موازین اسلامی و انسانی و همچنین آموزش، گسترش و تعمیق تعالیم اسلامی و هدایت امور فرهنگی و نهادینه سازی و ارتقای فرهنگ بر اساس ارزشهای اسلامی در بین مدیران، کارکنان و اعضای هلال احمر از ماموریتهای حوزه نمایندگی ولی فقیه در هلال است.
بنا به گفته نماینده رهبر معظم انقلاب، نظام نامه حوزه نمایندگی ولی فقیه که از سوی دفتر مقام معظم رهبری ابلاغ شده یکی از اسنادی است که مأموریتهای حوزه نمایندگی ولی فقیه را مشخص کرده است.
اجرای برنامههای فرهنگی نیازمند همکاری مستمر
رئیس شورای فرهنگی جمعیت هلال احمر در ادامه با تاکید بر لزوم برنامهریزی در عرصه فرهنگی در هلال احمر تصریح کرد: اجرای اثربخش برنامههای فرهنگی نیازمند همکاری و تعامل درون بخشی مستمر معاونتهای مختلف مجموعه با حوزه نمایندگی ولی فقیه است.
حجت الاسلاموالمسلمین معزی نوآوری، خلاقیت و بهرهگیری از ظرفیتهای درونی جمعیت هلال احمر را از ویژگیهایی دانست که باید در این برنامهریزیها مد نظر قرار گرفته شود.
جوانان؛ سرمایههای هلال
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر در بخش دیگر سخنان خود بر لزوم ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی در سازمان جوانان تاکید کرد.
وی با اشاره به عضویت بیش از یک میلیون جوان در سازمان جوانان این جمعیت خاطرنشان کرد: جوانان سرمایههای عظیم این مجموعه هستند که باید از ظرفیت و پتانسیل حاصل از حضورشان در این جمعیت در جهت فعالیتهای فرهنگی و جریان سازی فرهنگی و اجتماعی استفاده کرد. نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر، آشنایی با چالشهای زندگی امروزی، نگاه عمیق به سبک زندگی اسلامیکه نیاز و ضرورت فرهنگ در جامعه امروز ما است را نیز از ضروریاتبرشمرد که بایستی در برنامهریزیهای فرهنگی مد نظر قرار گرفته شود.
وی همچنین به مرور تاریخ معاصر ایران اسلامیپرداخت و از انقلاب اسلامیبه عنوان یک برهه طلایی در ترویج فرهنگ ایرانی-اسلامی یاد کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین معزی با اشاره به بیتوجهی به هویت ملی و اسلامی در دوران پهلوی به خصوص پهلوی دوم افزود: تنها نمیتوان با شعار در یک جامعه تحول ایجاد کرد به گونه ای که انقلاب اسلامی ایران ثمره تغییر نگرشها بود.
بنا به گفته نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر، واقعیتهای تاریخی دوره پهلوی که در خاطرات رجال این دوره منتشرشده است، خود روشنگر شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن زمان است که هرگونه تغییری در سطح مدیران کشور باید بااجازه بیگانه انجام میشد.
ضرورت توجه به علم
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه باید برای ارتقای فرهنگ دینی، فرهنگ کار،روحیه ایثارگری، شجاعت و مسئولیتپذیری را ترویج کرد، ادامه داد: ترویج مفاهیمی همچون اخلاق با بخشنامه ودستورالعمل امکان پذیر نیست، بلکه نیازمند جامع و هدفمند است.
حجتالاسلام والمسلمین معزی با اشاره به آیات و روایاتی در خصوص اهمیت علم و علم اندوزی در اسلام، جامعه پویا را جامعهای توصیف کرد که در آن برنامهریزی بر اساس علم و دانش دنبال میشود.
وی در اینباره تصریح کرد: اسلام بر اهمیت علم تاکید بسیار دارد و این دین ، هم جسم و هم روح انسان را به سمت تعالی و ترقی حرکت می دهد.
لزوم توجه به بودجههای فرهنگی
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر در این نشست به انتشار ۶۳ شماره از مجله مهر و ماه و ۴۴ شماره از مجله زاد اشاره کرد و از آن به عنوان دو منبع مناسب برای ارتقای فرهنگ دینی در جمعیت هلال احمر نام برد که متأسفانه به دلیل کمبود بودجه انتشار آنها متوقف شده است.
وی همچنین با اشاره به برگزاری سمینار اخلاق امدادگری در سال آتی بر لزوم تامین منابع مالی این برنامه نیز تاکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین معزی بخش دوم سخنان خود نیز به جمع بندی نظرات مدیران و معاونتها در حوزه فرهنگی در هلال احمر پرداخت و خاطرنشان کرد: پس از جمع بندی و بررسی نظرات مدیران و معاونین جمعیت هلال احمر برآیندی از نحوه برنامه ریزی و اجرای فعالیتهای فرهنگی در هلال احمر حاصل شد که میتواند راهنمای خوبی برای فعالیتهای آینده باشد.
ضرورت مستندسازی در جمعیت هلال احمر
در این نشست دکتر یعقوب سلیمانی، دبیرکل جمعیت هلال احمر نیز ضمن ابراز خرسندی از برگزاری شورای فرهنگی براهمیت پرداختن به برنامههای فرهنگی تأکید کرد.
وی در اینباره تصریح کرد: جمعیت هلال احمر نیازمند برنامههای فرهنگی ماندگار و پویا است. سلیمانی توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و ازخودگذشتگی را یکی از وظایف جمعیت هلال احمر برشمرد و خاطرنشان کرد: ما به منظور تحقق اصول و اهداف جمعبت هلالاحمر باید انسانیت، مودت و کاستن آلام بشری را در سرلوحه کار خود قرار دهیم. معرفی راه شهیدان و اسوههای اخلاقی همچون فهمیدهها و کارجوها، داوطلبانی مانند علی لندیها یکی از این رویکردها است.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که در سال آتی نگرانیهای مالی در خصوص برنامههای فرهنگی در جمعیت هلال احمر رفع گردد.
در اغاز این نشست نیز دبیر شورای فرهنگی جمعیت، به ارائه گزارشی از مهمترین مباحث فرهنگی در جمعیت هلال احمرپرداخت.
همچنین در ادامه اعضای شورا نیز به بیان دیدگاهها، پیشنهادهات و راهکارهای خود در حوزه مأموریتها و اقدامات فرهنگی در جمعیت هلال احمر در راستای هر چه بهترشدن فعالیتها پرداختند که در این نشست مورد بحث و بررسی قرارگرفت.
شورای فرهنگی جمعیت هلال احمر با عضویت دبیر کل، معاونین فرهنگی و نظارت و امور شرعی حوزه نمایندگی ولی فقیه،معاون توسعه منابع انسانی، معاون آموزش و پژوهش، رییس سازمان امداد و نجات، رییس سازمان جوانان، رییس سازمان داوطلبان، مدیر کل حوزه نمایندگی ولی فقیه، مدیر کل روابط عمومی، فرمانده مرکز مقاومت بسیج، مشاور نماینده ولی فقیه و به ریاست حجت الاسلام و المسلمین معزی نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر با هدف سیاستگذاری در امور فرهنگی جمعیت تشکیل جلسه می دهد.
4/30/2023 6:54:31 PM